Kinderen, jongeren, ouderen of volwassenen die ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt, ervaren soms klachten in hun dagelijks leven als gevolg van deze ervaringen. Deze klachten leiden vaak tot complex gedrag dat moeilijk te begrijpen en lastig te begeleiden is. Deze workshop geeft je meer kennis over (de gevolgen van) trauma en wat je in de dagelijkse omgang kunt doen om cliënten te ondersteunen. Je leert signalen van trauma bij jouw cliënten te herkennen, krijgt inzicht in wat traumasensitief werken is en wat voor jou persoonlijk hierin aandachtspunten zijn.
Doelgroep:
Deze workshop richt zich op iedereen die in de dagelijkse praktijk werkt met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen waarbij sprake is van symptomen van trauma, eventueel naast andere stoornissen of beperkingen, zoals een verstandelijke of lichamelijke beperking, dementie enz. Een specifieke vooropleiding is niet nodig, wel werkervaring.
Doel:
Doel van deze workshop is het beter kunnen herkennen van trauma in je eigen praktijksituatie en vaardigheden te ontwikkelen om traumasensitief te kunnen werken.
Inhoud:
In deze interactieve en praktische workshop wordt aan de hand van concrete praktijksituaties kennis overgebracht over trauma en traumasensitief werken. Er is ruimte voor onderlinge uitwisseling, elkaar inspirereren en van elkaar leren.
Data en locatie:
Deze workshop vindt plaats op donderdag 11 september 2025 van 10:00 - 14:30 uur bij buurtcentrum Bij Van Houten, Oliemuldersweg 47, 9713 VA te Groningen.
Certificaat:
Na afloop ontvang je een deelnemerscertificaat.
Docent:
Gea Sibma-van Breden is vanaf 1999 werkzaam als orthopedagoog en sinds 2013 als orthopedagoog generalist en supervisor NVO. Ze heeft jarenlange ervaring als gedragswetenschapper, behandelaar, behandelcoördinator en vakgroephoofd in verschillende organisaties die ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke beperking (en vaak bijkomende problematiek). Sinds enkele jaren werkt ze vanuit haar eigen praktijk Florere Orthopedagogiek & Supervisie, in verschillende rollen binnen de werkterreinen van jeugdzorg, ouderenzorg, onderwijs en gehandicaptenzorg. Naast het geven van supervisie aan professionals in zorg en onderwijs en haar werkzaamheden als CCE-consulent, houdt zij zich voornamelijk bezig met het bieden van traumabehandeling aan mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het is haar missie om reflectie, zelfbewustzijn en ontwikkeling van professionals in zorg en welzijn te bevorderen, waardoor zij kunnen floreren in hun werk en een positieve bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van zorg en onderwijs.
Kosten:
De kosten voor deze workshop bedragen bij inschrijving voor 1 augustus 2025 : 200 euro (excl. btw), daarna 225 euro (excl. btw)
Annuleringsvoorwaarden:
Je kunt je inschrijving annuleren door een email te sturen naar info@bijnoorderwijs.nl
Annuleer je voor 2 maanden voor aanvang van de workshop, dan is dit kosteloos. Tussen 2 maanden en 2 weken voor aanvang van de workshop, wordt 50% van de prijs in rekening gebracht. Bij annulering minder dan twee weken voor aanvang van de workshop wordt 100% in rekening gebracht.